Ugrás a tartalomhoz

MH BUDAPESTI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA BUDAÖRSI TAGOZAT (MH BPNYK)


Klubnap: minden hónap második pénteken 15.00-18.00 óráig


Elnök: Takács József ny.alez

Titkár: Takács László ny.ezds

Pénztáros: Takács Józsefné ny.hka

Létszám: 41 fő


Tagdíj: évente 3000 Ft


Tagozatunk önerőből gazdálkodik. Mint tagozat, gazdasági és pénzügyi elszámolás köteles az MH BPNYK felé.

A budaörsi tagozat 2005-ben alakult, Harkai Péter ny.ezds vezetésével, amelyet 2018-ban bekövetkezett haláláig vezetett.

Tevékenységünk három fő területe:


1. Külföldi autóbuszos kirándulások: disznótoros szilveszterek Erdélyben (Gyergyószentmiklós, Csíkszereda), Párizs és a Loire menti kastélyok, Bajorország-Svájc, Szicília, Koltó, Torockó, Vajdahunyad, Törcsvár, Bajmóc vára, Montenegró-Albánia, Al-Duna hajóút-Bulgária (tengerparti üdüléssel), Dél-Lengyelország, Alsó-Ausztria, Horvátországban a Zrínyi család nyomában jártunk. A csoda azonban Szentpéterváron várt bennünket.

2. Belföldi kirándulások: Bakonybél, Göcsej nevezetességei és utazás kisvasúton, Parádsasvártól Egerig, Gaja-völgyi Tájcentrum, Szabolcsban (Vaja a Vay Ádám kastély és Múzeum, Tiszadob Andrássy kastély, Máriapócs), a csodálatos Zemplén (Boldogkőváralja, Regéc, Vizsoly, Mád), Villányi borvidék (a Bock pincészet), Siklós vára, Máriapócs, Gemenc, Komáromi erődben rendezett Honvédelmi Nap. Dég-Simontornya-Ozora, Fehérvárcsurgón a Károlyi kastély, Bajnán a Sándor-Metternich kastély, Székesfehérváron a Bory vár is programunk része lett.

3. Minden más, ami érdeklődésünket felkelti: Bográcsoztunk a klubban és a biai Peca tónál. Megnéztük a Nemzeti Galériában a Szinnyei Merse Pál kiállítást, a Király utcában a Tutanhamon kiállítást, valamint a Hopp Ferenc Ázsiai Művészetek Múzeum kiállítását a mongolokról. A Fővárosi Operettszínházban megnéztük a Hegedüs a háztetőn és a Mosoly országa előadásait. Néhány esetben csatlakoztunk más klubok rendezvényeihez.

Klubdélutánjainkon az aktuális hónapban születésnapjukat vagy névnapjukat ünneplő tagjainkat köszöntöttük. A kerekévfordulósoknak ajándékkal kedveskedtünk. Minden évben, a Nemzetközi Nőnap alkalmából, ajándékkal köszöntjük hölgy klubtagjainkat.

Nemzeti ünnepeinken részt vettünk a Budaörsi Önkormányzat által szervezett ünnepségeken és koszorúztunk.

Rendszeresen részt veszünk a MH BNYK központi rendezvényein (klubtanácsülések, Közművelődési Bizottság ülések, Szociális- és Kegyeleti Bizottság ülések, az MH BNYK küldöttértekezletek).


Minden év decemberében az ó-évet egy közös vacsorával búcsúztatjuk.